top of page

Vil gjøre det enkelt å spille grønt

Tall fra USA viser at en gjennomsnittlig amerikaner kaster over 48 kilo sportsutstyr hvert år. Nå etablerer stiftelsen We Play Green og Good Sports et samarbeid for å sette fokus på viktigheten av ombruk i fotballen.


Spiller grønt Morten Thorsby er en av Norges beste fotballspillere, men når han ikke er på fotballbanen har han engasjert seg sterkt i kampen mot klimaendringene.

Undersøkelsene fra USA viser en økning i bruk og kast av sportsutstyr på utrolige 900 prosent de siste 60 årene. I Norge er vi verdensmestre på kjøp av sports- og fritidsutstyr, og det er lite som tyder på at utviklingen her hjemme skiller seg fra den vi ser i USA.


– I Norge topper vi statistikken over de som bruker mest penger på sportsutstyr. Derfor har vi store muligheter for å få mer ut av alt utstyret som allerede finnes og det ønsker vi å bidra til, sier Morten Thorsby, landslagsspiller i fotball og grunnlegger av We Play Green, en stiftelse som jobber for å engasjere den globale fotballfamilien til å ta grønne valg.


Nå inngår stiftelsen et pilotsamarbeid med Good Sports for å sette fokus på nye muligheter for ombruk av fotballutstyr.Tror på stjerneeffekt: – Forbilder er viktig for å motivere til endring. Derfor kan samarbeidet med We Play Green bidra til å skape nye og bærekraftige vaner, sier Preben Carlsen.


Enorm påvirkningskraft

Det finnes over 3,5 milliarder fotballfans i verden, og mange av dem har forbilder blant de store stjernene i toppfotballen. – Påvirkningskraften til fotballspillere på toppnivå er utrolig sterk. Derfor er det både inspirerende og viktig at profiler som Morten Thorsby går foran for å mobilisere sine medspillere til å spille grønt. At de ønsker å sette fokus på utstyrsjaget i toppfotballen er essensielt, og vi ser frem til å gjøre felles løft for å sette ombruk på dagsorden utover våren, sier Preben Carlsen, med-gründer i Good Sports, et norsk oppstartsselskap som utvikler moderne ombruksløsninger i samarbeid med idrettslagene selv.

brand-good-sports-white_2x.png
bottom of page