top of page

Konnerud IL lanserer ny tjeneste: Halverer kostnaden på skiutstyr for barn


Nå gjør Konnerud IL det enklere, billigere og mer bærekraftig å håndtere skiutstyr for barn. I samarbeid med Rottefella og Good Sports lanserer de langrennsutstyr som en abonnementstjeneste – med ombruk inkludert. Den nye løsningen kutter sesongkostnaden på skiutstyr med opptil 50 prosent.En undersøkelse fra Sparebank 1 viser at hele 43 prosent av norske foreldre opplever utstyrspress i norsk barneidrett. 1 av 3 foreldre har valgt å ikke introdusere barna sine for visse idretter fordi det er for dyrt, mens 1 av 5 har tatt barna ut av en idrett.


– Bra utstyr er viktig for at barna skal oppleve skiglede. Utfordringen er at kvalitet koster penger. I en tid hvor alt blir dyrere, er det avgjørende for oss å legge til rette for at flest mulig har råd til å delta i skifellesskapet. Derfor er vi utrolig glade for å være først i Norge med å tilby langrennsutstyr som en tjeneste til barn og unge, sier Lage Sofienlund, sportslig leder i Konnerud IL.

Beregninger viser at medlemmene til Konnerud kan kutte utstyrskostnadene sine med opptil 50 prosent ved å velge den nye abonnementsløsningen.

Viktig ansvar: – Over 3000 mennesker er en del av vårt idrettsfellesskap. Når dyrtiden rammer må vi tenke nytt for å legge til rette for en inkluderende breddeidrett, sier Lage Sofienlund, sportslig leder i Konnerud IL.​Mot en fast månedspris kan medlemmene i Konnerud IL få tilgang til det skiutstyret barna trenger. Det eneste man må gjøre er å registrere seg med Vipps, legge inn antall barn, størrelser og velge hva slags utstyr de vil abonnere på. Når det er gjort henter man en pakke med ferdig montert og preparert kvalitetsutstyr fra Madshus og Rottefella på klubbhuset til avtalt tid.

Hvis barna vokser fra utstyret, sliter det ut eller slutter å gå på ski i løpet av sesongen, kan foreldrene når som helst oppdatere utstyret eller si opp abonnementet – som selvsagt ikke har noen bindingstid.
– Meningsløst dyrt

Barn i ung alder vokser så fort at skiutstyret normalt må byttes ut etter hver sesong – ofte lenge før utstyret er utslitt.


– Den hyppige utskiftningen har en serie med negative konsekvenser. For det første blir utstyrskostnaden meningsløst høy.For det andre har overforbruket store negative klima- og miljøeffekter. For det tredje tar utstyrshåndteringen mye tid for alle involverte, sier Torstein Myklebostad, administrerende direktør i Rottefella, som har utviklet løsningen i samarbeid med oppstartsselskapet Good Sports.


– Målet har vært å utvikle et kinderegg som er billigere, enklere og mer bærekraftig enn de alternativene som finnes i bruk- og kast-økonomien. Vi har kommet langt, og nå ser vi frem til å gjennomføre vår første pilot sammen med Konnerud IL.Må ta vare på vinteren: – Alle som lever av snørike vintere har et spesielt ansvar for å gå foran i arbeidet med å utvikle bærekraftige løsninger, sier Torstein Myklebostad, administrerende direktør i Rottefella.

Se hvor mye du kan spare hvert år

I pilotprosjektet kan medlemmene i Konnerud IL velge mellom tre ulike utstyrspakker som er satt sammen av kvalitetsutstyr fra Madshus og Rottefella. Utstyret er tilpasset barnas alder, nivå og behov og valgt ut spesielt med tanke på kvalitet, ombrukbarhet og levetid.


Barn opp til 8 år

 • Kombiski fra Madshus til skøyting og klassisk inkludert bindinger fra Rottefella

 • Kombisko fra Madshus til skøyting og klassisk

 • Kombistaver fra Madshus til skøyting og klassisk

Ordinær utsalgspris for kjøp av nye produkter: Kr. 3.600,-

Månedspris på utstyrsabonnement gjennom Konnerud IL: Kr. 215,- per mnd.


Barn fra 9-10 år

 • Klassisk ski fra Madshus inkludert bindinger fra Rottefella

 • Klassisk staver fra Madshus

 • Skøyteski fra Madshus inkludert bindinger fra Rottefella

 • Skøytestaver fra Madshus

 • Kombisko fra Madshus til skøyting og klassisk

Ordinær utsalgspris for kjøp av nye produkter: Kr. 9.600,-

Månedspris på utstyrsabonnement gjennom Konnerud IL: Kr. 475,- per mnd.


Barn fra 11-12 år

 • Klassisk ski fra Madshus inkludert bindinger fra Rottefella

 • Klassisk staver fra Madshus

 • Skøyteski fra Madshus inkludert bindinger fra Rottefella

 • Skøytestaver fra Madshus

 • Kombisko fra Madshus til skøyting og klassisk


Ordinær utsalgspris for kjøp av nye produkter: Kr. 10.400,-

Månedspris på utstyrsabonnement gjennom Konnerud IL: Kr. 545,- per mnd.


En normal skisesong varer i fem måneder, og selv om det ikke er noen bindingstid på utstyrsabonnementet til Good Sports, legger de til grunn at en gjennomsnittlig skiløper bruker utstyret fem måneder i året, før de leverer det tilbake ved sesongslutt.

Hvis man kun tar utgangspunkt i de årlige innkjøpskostnadene, blir den månedelige utstyrkostnaden for skigåing på henholdsvis kr. 720,- kr. 1920,- og kr. 2080,- for de tre ulike aldersgruppene i pilotprosjektet.


Mange er flinke til å selge brukt, så derfor tar regnestykket også høyde for at man selger utstyret for halv pris etter sesongen. Det gir en faktisk månedlig utstyrskostnad på kr. 360,- kr. 960,- og kr. 1040,- for de som kjøper nytt og selger brukt etter sesongen.


Til sammenligning vil abonnementsløsningen fra Good Sports koste kr. 215,- kr. 475 og kr. 545,- i måneden. Det tilsvarer et priskutt på mellom 40 og 52 prosent.


Månedsprisen inkluderer mulighet til oppdatering av utstyret gjennom sesongen, samt montering og preparering av ski før de tas i bruk. I tillegg håndterer Good Sports innbytte, vedlikehold, reparasjon og ombruk.– En“no brainer” å velge bærekraftig

Det var Switch Labs og teknologiselskapet https://konnerud.no/ som tok initiativ til Good Sports-satsingen og har utviklet løsningen fra start.

– Vi har jobbet lenge med å utvikle ombruksløsninger som er mer attraktive for folk enn dagens forbruksbaserte alternativer. Sammen med Konnerud IL og Rottefella har vi endelig klart å lage et alternativ som både leverer på pris, kvalitet og bærekraft. Nå er vi utrolig spent på om medlemmene til Konnerud IL er klare for å ta steget over i sirkulærøkonomiens vidunderlige verden, sier Preben Carlsen, daglig leder i Switch Labs.

– Målet er å gjøre det så enkelt og billig at det blir en “no brainer” å velge det mest inkluderende og bærekraftige utstyrsalternativet.

Enklere, billigere og mer bærekraftig: – Skal ombruk bli konkurransedyktig må vi lage bedre løsninger enn de som finnes fra før. Derfor har vi gjort det enklere, billigere og mer bærekraftig å abonnere på skiutstyr enn å kjøpe nytt – og inkludert ombruk i leveransen, sier Preben Carlsen i Switch Labs.Alle skal tjene på ombruk

Fremfor å introdusere nok en aktør som medlemmene i idrettslagene må forholde seg til, har Good Sports utviklet en løsning som gjør det enkelt og effektivt for idrettslagene selv å kunne tilby sine medlemmer alt skiutstyret de trenger.


– Skal vi få mer ut av skiutstyret trenger vi bedre ombruksløsninger, og takket være samarbeidet med Good Sports og Rottefella kan vi nå tilby en løsning som sikrer sømløs bestilling og innbytte av utstyr, og kvalitetssikring, rengjøring og upcycling av utstyret vi får i retur, så vi kan gi det nytt liv hos andre medlemmer, sier Lage Sofienlund i Konnerud IL.


Kommentare


brand-good-sports-white_2x.png
bottom of page