top of page

Nå kan du abonnere på fotballutstyr til barna – med ombruk inkludert

For å gjøre det enklere, billigere og mer bærekraftig for foreldre å håndtere barnas behov for sportsutstyr, lanserer Lyn, Kolbotn og Bækkelaget et unikt abonnement på sportsutstyr for barn – med ombruk inkludert.


De tre klubbene blir dermed de aller første som kan tilby medlemmene sine en unik abonnementsløsning som er utviklet og driftet av det norske oppstartsselskapet Good Sports.

Videoen gir deg en enkel introduksjon til hvorfor det er en god idé å velge abonnement på sportsutstyr med ombruk inkludert.

– Vi vet at mange synes det er vanskelig å velge riktig utstyr til barna. Dessuten er det frustrerende å måtte kjøpe nytt hver gang de vokser fra det gamle. Resultatet er både dyrt og dårlig for miljøet, sier Maria Rugaas som er inkluderingsansvarlig i Kolbotn IL.


Voksesmerter: – Det er ganske frustrerende når barna vokser fra utstyr de nesten ikke har brukt. Det løser vi med abonnementsordningen, som sømløst tar hånd om innbytte, upcycling og ombruk av utstyr, sier Maria Rugaas i Kolbotn IL.


Kvalitetssikret og enkelt ombruk Undersøkelser viser at hele 7 av 10 foreldre synes barneidretten koster for mye og at 16 prosent har tatt barna sine ut av en idrett fordi den har blitt for dyr. Good Sports jobber for en inkluderende og bærekraftig barneidrett, og har derfor fokusert spesielt på utvikle en løsning som kan redusere utstyrspresset. – Den nye abonnementsløsningen kombinerer det beste fra flere verdener. Det er like lett som å handle på nett og like bærekraftig som å gå på bruktmarked. Forskjellen er at utstyret holder samme kvalitet som i butikken og at det er billigere å leie enn å kjøpe nytt, sier Preben Carlsen, med-gründer av Good Sports.

Ett klikk unna: Den nye abonnementsløsningen gjør det lettvint å bestille alt utstyret barna trenger på nett. Utstyret blir levert hjem på døra og man kan bytte det inn når barna vokser og trenger noe nytt.

Lyst til å teste abonnementsløsningen i praksis?

For Lyn Fotball: Klikk her For Kolbotn IL: Klikk her For Bækkelaget Sportsklubb: Klikk her– En “no brainer” å velge bærekraftig

​Mot en fast månedspris kan medlemmene i Lyn, Bækkelaget og Kolbotn nå få tilgang til alt fotballutstyret barna trenger. Det eneste de må gjøre er å velge hva slags utstyr de vil abonnere på og betale med Vipps. Etter noen dager får de utstyret levert på døra av Helthjem.


Medlemmene står fritt til å velge utstyr selv, men en basispakke med fotballtrøye, shorts og fotballsokker fra klubben, samt fotballsko og leggskinn koster mellom 80 og 90 kroner i måneden. Hvis barna vokser fra utstyret, sliter det ut eller slutter på fotball, kan foreldrene bestille innbytte eller si opp abonnementet på sin egen utstyrsside. Alt håndteres med noen tastetrykk og gammelt utstyr blir hentet hjemme hos medlemmene, samtidig som de får utlevert nytt.

– Den nye abonnementsløsninger er både enkel, brukervennlig og rimelig. Det er et inkluderende og bærekraftig alternativ som vi har stor tro på, sier Carl Gustav Borander, daglig leder i Lyn Fotball.

– Målet er å gjøre det så enkelt å håndtere utstyr at det blir en “no brainer” å velge det mest inkluderende og bærekraftige utstyrsalternativet, forteller Carlsen.


God kundeopplevelse: – Den nye løsningen leverer en behagelig kundeopplevelse. Det håper vi vil bidra til at flere tar bærekraftige valg, sier Carl-Gustav Borander i Lyn Fotball.

Alle skal tjene på ombruk

Fremfor å introdusere nok en aktør som medlemmene i idrettslagene må forholde seg til, har Good Sports utviklet en løsning som gjør det enkelt og effektivt for idrettslagene selv å kunne tilby sine medlemmer alt utstyret de trenger, når de trenger det. Utviklingen av løsningen har skjedd i samarbeid med idrettslagene selv.


– Skal vi få mer ut av sportsutstyret trenger vi bedre ombruksløsninger, og takket være samarbeidet med Good Sports kan vi nå tilby en løsning som sikrer sømløs bestilling og innbytte av utstyr, og kvalitetssikring, rengjøring og upcycling av utstyret vi får i retur, slik at vi kan gi det nytt liv hos andre medlemmer, sier Ulrik Rød, som er sportslig og administrativ leder i Bækkelaget Sportsklubb.

Preben Carlsen i Good Sports, forteller at de har utviklet en modell som gjør at klubbene også tjener penger på den nye løsningen.

Enklere, billigere og mer bærekraftig: – Skal ombruk bli konkurransedyktig må vi lage bedre løsninger enn de som finnes fra før. Derfor har vi gjort det enklere, billigere og mer bærekraftig å abonnere på sportsutstyr enn å kjøpe nytt – og vi har inkludert ombruk i leveransen, sier Preben Carlsen i Good Sports.

– Vårt mål er at alle involverte skal tjene på å velge ombruk. Derfor får klubbene en andel av abonnementsinntektene, samtidig som medlemmene vil spare rundt 25 prosent på å velge leie fremfor å kjøpe nytt. I tillegg vil løsningen realisere betydelige miljøgevinster etter hvert som vi får bygget ut en bærekraftig infrastruktur for ombruk av utstyr i hele idrettsbevegelsen, sier Carlsen, som forteller at abonnementstjenesten foreløpig er forbeholdt fotballutstyr til gutter og jenter fra 6–12 år, men planen er at løsningen skal tilgjengeliggjøres for flere aldersgrupper og idrettsgrener i løpet av høsten.Lyst til å teste abonnementsløsningen i praksis?

For Lyn Fotball: Klikk her

For Kolbotn IL: Klikk her

For Bækkelaget Sportsklubb: Klikk her


brand-good-sports-white_2x.png
bottom of page